Atenție, români! Consumi pui, porc sau lapte? Ce ingredient periculos conțin aceste alimente

Loading...

Pericol uriaș pentru milioane de români, dar mai ales pentru cei care consumă carne de pui, de porc sau chiar lapte! Ce s-a descoperit în aceste alimente te va pune imediat pe gânduri!

Mâncăm antibiotice fără să ştim! În carnea de pui, de porc şi în lapte există reziduuri periculoase, lucru susţinut de reprezentanţii unei asociaţii pentru consumatori. Unul dintre motive ar fi că în farmaciile veterinare se vând ilegal antibiotice fără reţetă. Folosite preventiv de unii producători, medicamentele ajung din carnea animalelor direct în farfuriile noastre.

Reporterii Observator au făcut un experiment cât se poate de grăitor. Fără prea multe întrebări sau recomandări, vânzătorul ne dă antibioticele. Şi fără măcar să ne avertizeze că animalele aflate sub acest tratament nu mai pot fi consumate o perioadă.

Altă farmacie, aceeaşi problemă. Aici ni se recomandă un tratament şi mai puternic.

Aşa putem ajunge, fără să ştim, să consumăm carne de pui şi de porc ori lapte cu antibiotice. Şi să dezvoltăm o rezistenţă periculoasă!

Loading...

O problemă pentru care au încercat să găsească soluţii oficialii europeni, împreună cu ministrul Sănătăţii.

Ultimul raport realizat de Agenţia Europeană a Medicamentului arată că România se situează pe locul opt în UE, la numărul de antibiotice cumpărate de pe piaţa farmaciei veterinare. Suntem însă pe locul doi la consumul direct.

Zilnic aproape 600 de mii de români urmează un tratament cu antibiotice.

Loading...