Cea mai delicioasă gustare din dovlecei – Dacă aveți câteva minute libere și 1 kg dovlecei, încercați rețeta – Pentru a prepara această gustare, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 1 kg dovlecei
- 2 ouă
- 200 g pesmeți
- 100 g cașcaval
- 120 g făină
- 1/2 linguriță fulgi de ardei iute
- sare
- piper negru
- 40 ml ulei
- 2 lingurițe usturoi praf
- 2 lingurițe boia
- condimente
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem dovleceii pai.
2. Condimentăm cu sare și piper.
3. Într-un bol amestecăm pesmeții cu cașcaval, usturoi, ardei iute, boia, și alte condimente.
4. Într-un bol separat, batem ouăle.
5. Turnăm făină peste dovlecei.
6. Dăm dovleceii prin oul bătut, pe urmă prin amestecul de pesemeți.
7. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și ulei.
8. Aranjăm dovleceii în tavă.
9. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 15 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Încearcă și… Gustare extraordinar de bună, gata în doar 10 min
Trebuie să salvați această rețetă – Pentru a pregăti această gustare perfectă între mese, ai nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare
- 400 g brânză de vaci
- 280 g cașcaval
- 2 ouă
- 6 linguri făină
- 1 legătură ceapă verde
- sare
- ulei
Mod de preparare:
1. Pentru început, dăm cașcavalul prin răzătoarea mică.
2. Într-un bol, adăugăm brânza de vaci, cașcavalul și ceapa verde tăiată mărunt. Amestecăm foarte bine până la omogenizare. Opțional, puteți să adăugați și usturoi.
3. Adăugăm 2 ouă și făina și amestecăm până obținem un aluat moale și omogen.
4. Pe masa de lucru, formăm bastonașele. Le dăm prin făină și le prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei. Prăjim câteva minute, pe ambele părți, până se rumenesc frumos.
5. Pentru sos, punem la încălzit 100 ml de lapte, adăugăm brânza topită, sare și piper. Amestecăm până la omogenizare.
Să aveți poftă!