Cum pastram soriciul fraged si moale. Secretul pe care putini il stiu

Loading...

Pentru a pastra soriciul moale si in conditii optime, gospodinele au o reteta speciala. Aceasta este deosebit de simpla si ne permite sa avem soriciul fraged mai mult timp. Avem nevoie doar de apa, sare si cativa catei de usturoi. Dupa ce se curata soriciul de grasime, se taie fasii si se aseaza intr-un borcan, peste care se toarna o saramura formata din apa, 4-5 linguri de sare si 4-5 catei de usturoi (la un borcan de 800 de ml). Compozitia se tine la rece si daca in timp apa s-a colorat de la sangele lasat de sorici, se schimba saramura.

Rezultatul obtinut? Un sorici gustos si fraged numai bun pentru a fi servit alaturi de alte preparate traditionale la masa de sarbatoare.

Citeste si alte trucuri pentru un sorici de porc gustos

Nu exista Craciun fara sorici, dar cum faci sa il servesti cat mai moale si mai gustos pe masa pregatita pentru familie si prieteni. Iti prezentam cateva trucuri pentru sorici fragezi, de aplicat de la taierea porcului, pana la servirea acestui preparat. Porcul se taie in mod traditional de Ignat (20 decembrie) sau in preajma acestei date, de obiecei sambata. Dupa ce este sacrificat si parlit cu lampa sau pe un foc domol de paie ca sa i se pastreze intact soriciul, animalul trebuie curatat de par si spalat in asa fel incat sa se obtina un sorici bun si moale.

Trucuri pentru sorici fragezi. Masajul

Loading...

Dupa ce este parlit, porcul este curatat de par cu lama unui cutit lat si ascutit, pana cand se simte pe palma soriciul gata sa sara de pe slana. Sa fie fragede si soriciul si slana de sub el, se freaca porcul (chiar se framanta ca la un masaj) cu foarte multa sare inmuiata cu cani de apa clocotita. Si de fiecare data se razuieste cu lama cutitului, pana soriciul devine alb-rozaliu.

Cel mai moale si mai subtire sorici e pe burta, de unde se jupoaie doar cu doua degete, se tavaleste prin sare si se mananaca langa porc cu palinca.

Trucuri pentru sorici fragezi. Invelirea

O alta metoda de a obtine un sorici moale este invelirea porcului cu o patura. Astfel, dupa parlire, se toarna peste el apa fierbinte cu sare si se acopera cu o patura groasa pentru ca apa sa se infiltreze in sorici si sa il fragezeasca. Se dezveleste dupa 10 minute si apoi se freaca cu peria pana iese la iveala soriciul galben. Apoi acesta frecat cu sare si malai, dar si cu sange, si racait cu cutitul pentru a ramane un strat cat mai fraged. Se spala si cu apa fiarta din belsug, pana cand soriciul devine alb.

Trucuri pentru sorici fragezi. Saramura

Iata cum fragezim soriciul si il avem mai mult timp la fel de bun ca atunci cand a fost taiat de pe porc. Se verifica soriciul sa fie curatat de par si i se mai ia din grasime cu cutitul, dar nu toata. Lasati un strat de 2-3 mm de grasime. Se ruleaza si se leaga cu ata sau se taie fasii. Se pune intr-un borcan la saramura si se tine astfel 3 – 4 zile la frigider. Saramura se din apa, 4-5 linguri de sare si 4-5 catei de usturoi (la un borcan de 800 de ml). Daca in timp se coloreaza de la sangele lasat de sorici, trebuie schimbata.

Trucuri pentru sorici fragezi. Frigerea

Puteti si frige soriciul la flacara aragazului sau pe gratar, ca sa fie mai fraged si mai gustos.

Se rade bine soriciul de par, se curata de grasime si se fierbe in apa putin sarata, pana se inmoaie. Se scurge, se usuca, se taie in bucati potrivite, care se frig pe gratarul incins.

preluat de pe realitatea si casepractice

Loading...