Cum să faci clătite japoneze: cele mai pufoase clătite pe care le-ai gustat! O bunătate!

Loading...

Clătitele japoneze. Sunt cele mai pufoase clătite, nu există îndoială! Nu necesită ingrediente deosebite sau o pregătire specială. Clătitele japoneze se fac puțin diferit, însă nu sunt deloc complicat de făcut!

Clătitele japoneze.

INGREDIENTE PENTRU CLĂTITE

1 ou + 1 gălbenuș

2 linguri zahăr

Loading...

2 linguri lapte

1 linguriță ulei

2 linguri făină

1/3 linguriță praf de copt esență vanilie

1 lingură ulei un praf sare

o lingură unt

o lingură miere

zahăr pudră

MOD DE PREPARARE

Combină gălbenușul cu o lingură de zahăr, apoi adaugă uleiul și laptele, apoi făînă, esență de vanilie și un praf de sare.

Separat, bate cele două albușuri cu o lingură de zahăr, până când albușurile se țîn bine de tel. Combină cele două compoziții cu țelul, cu mișcări liniare stânga-dreapta sau cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus.

Frige clătitele într-o tigaie antiaderenta unsă cu o picătură de ulei și acoperă-le cu un capac, lăsându-le la foc cât mai mic. Întoarce clătitele când se rumenesc și mai lasă-le până când sunt uniform gătite. Servește clătitele japoneze cu unt, dulceață, fructe, frișcă, etc.

Loading...