Ingrediente:
1 varza proaspata de marime potrivita
ceapa
2 ardei gogosar rosu
verdeata
piper boabe
sare
50 ml ulei
Mod de preparare:
Varza se spala si se toaca marunt. Gogosarul se spala si se taie cubulete. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se adauga ceapa si ardeiul. Se lasa la calit cca 5 min, se mai amesteca din cand in cand.
Se adauga apoi varza si amestecam. Se lasa la foc mic sa se caleasca. Se adauga 50 ml apa fierbinte si punem capacul la cratita. Se lasa sa fiarba la foc mic cca 15-20 min. Cand este gata se adauga boabele de piper si sare dupa gust. Se mai lasa cca 1 min, apoi se ia de pe foc. Dupa preferinta se poate adauga si piper macinat. Este mai aromata.
Citeste si reteta de ciuperci la cuptor
Ingrediente:
13 ciuperci mari
cateva fire de patrunjel
cateva fire de marar
1 catel usturoi
1/4 lingurita sare
1/2 lingurita boia
1/2 lingurita piper
putin ulei
Mod de preparare:
Se spala ciupercile si apoi se usuca cu servetele de hartie. Scoateti coditele. Asezati zece ciuperci in tava cu fata in jos si dati la cuptor la 220 C pentru zece minute.
Scurgeti sucul lasat de ciuperci din tava si intorceti ciupercile cu fata in sus. Tocati marunt coditele plus restul de trei ciuperci si le amestecati cu verdeturile tocate, usturoiul strivit si condimente. Umpleti palarioarele ciupercilor din tava cu amestecul de mai sus.
Stropiti cu putin ulei ciupercile. Dati la cuptor la 220C pentru 15 – 20 minute. Le serviti calde cu mujdei de usturoi si paine prajita.