Doctorul Pavel Chirila: 6 greseli grave in alimentatie care ne costa foarte scump

Loading...

Specialistii afirma ca o treime din cancere sunt cazuri evitabile. In Romania sunt aproximativ 480.000 de bolnavi de cancer, iar multe dintre aceste cazuri ar putea fi evitate daca s-ar fi alimentat corect. Omul la inceput se hranea sanatos pentru ca nu avea altceva. O data cu evolutia insa omenirea a facut cateva greseli care o sa ne coste foarte scump acum. Iata care sunt greselile grave din alimentatie, potrivit dr. Pavel Chirila, autorul volumului “Nu hrani cancerul!”:

Prima greseala: Aparitia zaharului alb. In 1830 a aparut zaharul alb. Un dizaharid care facea abatere de la alimentatia normala a omului. Omul manca poliglucide. Mierea contine 3,4 la suta zaharoza adica mai putin decat zaharul. Astfel ca zaharul alb are un impact metabolic imens asupra organismului.

A doua greseala: Faina alba. Un francez a descoperit faina alba folosind-o in locul fainii integrale. Mineralele, fibrele sunt in procent foarte mic in faina alba.

A treia greseala: Descoperirea ingrasamintelor chimice. Plantele cresteau mai repede, la fel si productia, dar este o gandire gresita deoarece ea punea accent pe cantitate nu pe calitate. In 40-50 de ani de folosire a ingrasamintelor chimice imunitatea plantelor a scazut vertiginos, iar acestea nu mai erau in stare sa se apere de atacurile insectelor.
Asta a dus la comiterea celei de-a patra greseli: folosirea insecticidelor.

A cincea greseala: introducerea aditivilor alimentari si a E-urilor in alimentatie. Fenomenul a inceput in anii ’60 pentru ameliorarea calitatii organorectice adica sa fie mai placute la gust. Omul va plati insa destul de scump satisfacerea gustului alimentar.

Loading...

A sasea greseala – Organismele modificate genetic.

Cancerul poate fi tinut la distanta. Afla de la dr. Pavel Chirila 10 reguli alimentare care te ajuta sa previi boala

Care sunt factori oncogeni? Care sunt cazurile de cancer care ar putea fi evitate? Ce trebuie sa evitam zilnic?

Evitarea apei cu clor: Oamenii abuza de clor atat prin consumul direct de la robinet cat si prin dus, prin piele. In Romania se pune o cantitate mai mare de clor in apa decat este normal acest lucru favorizeaza aparitia cancerului de rect. Recomandarea ar fi consumul de apa curata, pura, de izvor de la adancimea de 50 metri. Acolo este apa curata.

Evitati carnea sub forma de sunca, salam, parizer- deoarece contin nitrati. Cand ajung in corpul omului cum dau de Ph acid se transforma in nitrosamine. Care provoaca cancer.

Zaharul – factor oncogen. Mecanismul prin care actioneaza? In SUA se consuma 55 de kg de zahar pe cap de locuitor pe an, in Romania in jur de 33 kg. Zaharul este un aliment criminal. Stimuleaza in permanenta secretia de insulina. Slabeste flora intestinala benefica.

Daca ii dai zahar flora se deregleaza total. Nu mai urmeaza calea metabolica a combustiei prin oxigen ci calea anaeroba. Boala canceroasa avanseaza in corp cu lactoza in jurul ei in spatiu anaerob. La fel zaharul modifica instinctul alimentar.

Aditivi alimentari- produsele care contin E-uri

Abuzul de carne si grasimi. Carnea lasa in urma ei un Ph puternic acid. Industria alimentara trateaza pasarile si animalele cu hormoni de crestere. Cancerul este de fapt o crestere anarhica a celulelor. Plus carnea din animale tratate cu hormoni contine nitrati. Salamurile, de exemplu, contin 60 % carne (in cel mai bun caz), 40% substante chimice.

Obezitatea – factor oncogen

Hrana sterilizata prin metoda ratiilor

Poluarea electromagnetica – telefonul, transformatoarele

Rolul oncogen al aditivilor alimentari

Benzoatul de sodium – exista doar in Romania si in cateva tari din Est. S-a demonstrat ca este cancerigen.

In tarile europene a fost interzisa folosirea acestei substante in alimente. A fost inlocuit cu sorbat de potasiu care inca nu s-a dovedit a fi cencerigen.

Aspartam – se gaseste in guma de mestecat si unele bauturi carbogazoase, sucuri. Este raspunzator de 99 de boli.

Iodarea in exces a sarii – Romania are singurul guvern care obliga ce sa manance poporul.

In 2002 Ministerul Sanatatii a constatat la multi romani ca tiroida functioneaza anormal adica sunt hipotiroidieni. Guvernul a incurajat astfel consumul de sare iodata. In Romania exista atunci un numar de 10.000 de hipotiroidieni. Dupa 3 ani de experienta cancerul de tiroida s-a dublat, hipotiroidia s-a dublat, iar alergia la iod a crescut.

Loading...