Fursecuri de casă gata în doar 15 minute – 120g unt, 100g zahăr, 200g făină, 1 ou și cam atât

Loading...

Ingrediente:

120 g unt

100 g zahăr

1 ou

200 g făină

Loading...

coajă de lămâie

1/4 linguriță praf de copt

sare

3 linguri zahăr pudră

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem untul și zahărul până la omogenizare. Adăugăm oul până obținem o cremă fină și aerată.

2. Adăugăm făina, coaja de lămâie, praful de copt și sarea. Frământăm până obținem un aluat moale și elastic. Îl așezăm într-o folie de plastic și îl lăsăm la frigider pentru 2 ore.

3. După acest interval de timp, întindem aluatul într-o foaie subțire. Cu ajutorul unei forme speciale, decupăm fursecurile. Le așezăm într-o tavă de copt tapetata cu unt. Se coc în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade Celsius timp de 12-15 minute.

4. După ce s-au copt, decorăm fursecurile cu zahăr pudră. Se servesc alături de cei dragi împreună cu o cană de ceai.

Să aveți poftă!

Încearcă și… Sărățele cu brânză

Sunt așa de bune și de crocante încât le fac în fiecare weekend – Pentru a pregăti sărățele de casă cu brânză, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare

500 g brânză de vaci

500 g unt

4 ouă

4 lingurițe zahăr

2 lingurițe sare

2 lingurițe praf de copt

1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

700 g făină

susan

Mod de preparare:

1. Într-un bol, adăugăm untul și brânza de vaci. Folosim un mixer și amestecăm până la omogenizare.

2. Adăugăm 2 ouă, zahărul, făina, bicarbonatul de sodiu și praful de copt. Amestecăm până obținem un aluat moale și omogen.

3. Întindem aluatul într-o foaie subțire. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem aluatul în bastonașe mici, de 7-8 cm.

3. Așezăm bucățelele de aluat într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Tapetăm cu ou bătut iar pe deasupra adăugăm semințe de susan. Coacem sărățelele la temperatura de 190 de grade, timp de 15 minute.

Să le savurați cu drag – Poftă bună!

Loading...