HOROSCOP APRILIE 2019. Începe o lună dificilă. Cele mai afectate zodii

Loading...

Berbec

Soarele, stăpânul casei dragostei Berbecului, se află chiar în Berbec în primele două decade din aprilie. Asta înseamnă mai multă vigoare sexuală, dorințe mai fierbinți, sentimente mai puternice, romantism mai avântat, mai multe oferte amoroase sau, cel puțin, oferte mai greu de refuzat.

Pe scurt, instinctul pasional este la cârmă și îți poate influența semnificativ agenda lunii aprilie.

Pe de altă parte, este greu de presupus că va curge numai lapte și miere. Aspectele planetare contrariante – unele potrivnice, altele pline de bunăvoință – la care sunt supuși Berbecul și stăpânul lui, Marte, fac ca existența Berbecilor, în general, să fie mai frământată în aceste săptămâni. Noroc că Berbecii iubesc provocările!

Venus își revarsă grațiile pline de nuri și senzualitate asupra Taurilor pe aproape tot parcursul lunii aprilie 2019.

Loading...

Prezența lui Venus în Taur îți sporește puterea de seducție, îți scoate în cale situații favorabile, este propice distracțiilor, flirtului, apariției unei noi iubiri, eventual împăcărilor sau reanimării manifestărilor de tandrețe în legăturile mai vechi.

Să nu uităm să-l punem la socoteală pe Jupiter, care blagoslovește cu benefica-i prezență casa relațiilor Taurului! Teoretic, ar trebui să o duci într-o continuă fericire.

Practic, se poate să mai apară câte un nor, fiindcă Marte, stăpânul casei cuplului Taurului, se află într-o companie proastă. Problemele sunt însă pasagere, iar buna dispoziție revine.

Gemeni

Pe scara valorică a împlinirii sentimentale, luna aprilie nu prea are cum să atingă scorul maxim. Ar fi bine dacă s-ar situa măcar pe la mijloc.

Venus, planeta iubirii și stăpâna casei amorului Gemenilor, se află într-o poziție care o lipsește de liber arbitru. Adică nu are control asupra situației, ci mai degrabă înghite ceea ce i se servește.

Marte, stăpânul casei relațiilor Gemenilor, se află și el într-o poziție dificilă și, în plus, într-o companie tensionată și obstructivă (Saturn și Pluto).

Partea plină a paharului zice, însă, că Venus și Marte vor rezista vicisitudinilor, iar daunele vor fi minore sau trecătoare. În plus, perspectiva lunii următoare este încântătoare, așa că ai face bine să te înarmezi cu răbdare și umor, până când îți va veni apa la moară.

Rac

În plan afectiv, aprilie 2019 nu este o lună comodă pentru Raci.

Marte, Saturn și Pluto se găsesc, toți trei, în casa relațiilor Racului. Sunt planete dure, cu care nu este de glumit. Prin urmare, este posibil să treci printr-o încercare sentimentală, sau cuplul ar putea să întâmpine momente dificile cauzate de factori externi, sau perechea ta să ajungă într-un impas (profesional, de sănătate etc.) care să te afecteze indirect.

Strategia optimă pentru astfel de configurații astrale este să le folosești energiile, ca să nu le lași să te afecteze. Prin urmare, cel mai bine ar fi să te implici, împreună cu partenerul/partenera, într-un proiect dificil, în care să vă puneți la bătaie toată forța, tenacitatea și ambiția.

Vestea bună este că, indiferent cu ce complicații te confrunți, există sprijin sau soluții, fiindcă Venus și Jupiter aspectează pozitiv casa relațiilor Racului.

Leu

Cu Venus situată la zenit, în aprilie 2019 relațiile Leului sunt sub reflector.

Există o interdependență între relații și carieră sau poziția socială, ori e posibil să ai o atracție pentru cineva de rang înalt sau care se bucură de o anume celebritate. La fel de bine, se poate ca poveștile tale sentimentale să aibă o mai mare vizibilitate, să se afle în atenția publică.

Amplasarea stăpânului casei cuplului Leului indică și un alt gen de interdependență: între legătura de cuplu, pe de-o parte, și obligații, responsabilități sau trudă, pe de alta. Este ca și când nu ai avea prea multă libertate de mișcare sau de decizie, ca și când ai ridica ștacheta prea sus sau ar trebui să respecți niște reguli sau convenții impuse.

Fecioară

Intre Jupiter, stăpânul casei cuplului Fecioarei, și Neptun, planeta care se află în casa cuplului, există o relație armonioasă, care îți insuflă un soi de euforie romantică până în noiembrie. Dacă există afinități intelectuale și o bună comunicare (Jupiter se află în casa a treia a Fecioarei), atunci lucrurile sunt ca și rezolvate.

În aprilie, Venus, planeta dragostei, se plasează și ea pe axa cunoașterii Fecioarei, dar în casa a noua, în opoziție cu Jupiter. Acum este vorba despre scări de valori, nevoi culturale sau căutări spirituale comune. Iubirea înflorește descoperind împreună cu omul drag noi orizonturi, prin cunoaștere sau prin călătorii.

Sexualitatea este încordată, are nevoie de esențe, trăiri intense și absolute. Dacă nu este dublată de comuniune mentală, poate deveni o sursă de stres, frustrări și necazuri.

Balanţă

Relațiile Balanțelor sunt foarte importante în aprilie , când Soarele traversează casa cuplului Balanței, unde deja de niște ani se află Uranus, și unde Mercur își execută ciclul retrogradării.

Dragostea, căsnicia și viața domestică îți polarizează atenția și îți mobilizează aproape toate resurse. Mai ales că Marte, stăpânul casei cuplului Balanței, se află în casa căminului, a proprietăților și a familiei. Se poate ca eforturile comune să fie îndreptate către rezolvarea unor probleme legate de locuință, ca relația să fie influențată de părinți, să se brodeze pe tema posesiunilor imobiliare etc.

Oricât de puternic ar fi impulsul romantic, cumva realitățile vieții te aduc cu picioarele pe pământ. Comunicarea este esențială.

Lucrurile devin mai clare în a doua parte a lunii.

Scorpion

Venus, planeta iubirii (care în cazul Scorpionilor este și stăpâna casei relațiilor), se află chiar în casa pe care o patronează, într-o poziție puternică și eficientă. Nu o deranjează niciun aspect planetar malefic, deci este capabilă să-ți ofere tot ce poate mai bun: dragoste, tandrețe, atractivitate, șansă în inițiativele amoroase, pace și armonie în cuplu.

Cealaltă casă care are de-a face cu relațiile Scorpionului – casa pasiunii și a sexualității – este stăpânită de Jupiter, iar Jupiter se află chiar în Scorpion.

Se poate spune că ai la îndemână toate piesele puzzle-ului din care îți poți făuri fericirea. Acționează!

Săgetător

Soarele înfierbântă cu razele sale casa sexului și a pasiunii Săgetătorului în primele două decade din aprilie . Mercur stă în această casă pe tot parcursul lunii – retrograd în prima jumătate, direct în cea de-a doua. Tot în casa pasiunii se mai află și electrizantul Uranus – dar cu el te-ai cam obișnuit, de șapte ani încoace.

Combinația este stimulantă în plan amoros: înfierbântă sângele, dă fluturi în stomac și deschide apetitul pentru noi experimente. Pe de altă parte, poate să dea și o anumită frivolitate, capricii sau întorsături neașteptate ale evenimentelor.

Unele întâmplări din martie și aprilie te invită la o analiză mai amănunțită a chestiunilor legate de dragoste, erotism și copii.

Capricorn

Venus, planeta iubirii, este pentru Capricorni și stăpâna casei pasiunii și a sexului, iar în aprilie se află chiar în numita casă, ceea ce înseamnă că te așteaptă o lună încărcată de senzualitate, romantism și elan erotic. Ai o deschidere către flirt și aventură, iar ocaziile amoroase sunt mai frecvente.

De partea cealaltă, arzătorul Marte, planeta dorinței, se află în Capricorn, încercând să înfrângă reținerile, complexele și frustrările induse de prezența lui Saturn și a lui Pluto în zodia ta.

Cu astfel de tranzite, zodia Capricornului ar putea fi supusă unei încordări, unui stres suplimentar. Relaxarea, sursa de fericire și de echilibru a perioadei se află în creație, distracții, vacanțe și, mai ales, dragoste.

Dacă ai familie, căminul și cei dragi au prioritate, iar copiii sunt motiv de mulțumire și încântare.

Vărsător

Esențialul vieții relaționale a Vărsătorilor în aprilie se sprijină pe comunicare și comuniune mentală. În această privință, stăpânul casei cuplului, Soarele, și stăpânul casei erotismului, Mercur, sunt perfect de acord.

Conversațiile, schimburile de impresii, mesajele și împărtășirea unor interese intelectuale facilitează apropierea între parteneri sau pot conduce la o nouă dragoste, dacă asta îți dorești.

Poate că nu merge mereu foarte ușor (fiindcă Mercur este retrograd în prima jumătate a lunii aprilie), dar poate că tocmai aici este o lecție de învățat, un adevăr de descoperit, un subiect de aprofundat: să înveți să discuți în cuplu despre orice, inclusiv despre lucrurile cele mai sensibile și mai intime.

Peşti

Stăpânul casei cuplului Peștilor, Mercur, nu este în cea mai fericită dispoziție în aprilie : se află în casa banilor Peștilor, în careu cu tripleta Marte-Saturn-Pluto din Capricorn și, în plus, este retrograd în prima jumătate a lunii.

Relațiile sentimentale ale Peștilor se află sub un stres accentuat, cel mai probabil din cauză că trebuie să facă față unei suprasolicitări legate de finanțele sau afacerile comune. Poate fi vorba de o presiune exterioară, care nu afectează temeinicia legăturii dintre parteneri, sau despre o problemă internă, pe care factorii externi nu fac decât să o scoată în evidență.

Aflată în tranzit prin casa a treia a Peștilor, Venus, planeta iubirii, spune însă că problemele se pot rezolva prin negocieri, diplomație și umor.

Loading...