Medicul din Galați, agresat de un interlop: ‘Țara se transformă într-o hazna în care numărul analfabeţilor, golanilor, curvelor, hoților, nu scade, ci creşte!’

Loading...

Medicul ginecolog Costache Botezatu a şters de Facebook clipul video în care era agresat de un intelop din Galaţi, chiar în incinta clinicii medicale la care lucrează, pentru că, spune el, în mod aproape neverosimil, ceie mai multe comentarii îl jigneau, apărându-l pe agresor.

Doctorul Costache Botezatu a postat pe Facebook. la începutul lunii martie, imagini surprinse de camerele de supraveghere de la clinica MedLife, în care era victima agresiunii unui tânăr.

Ulterior s-a aflat că agresorul are 23 de ani, fiind cunoscut sub numele de Cristi Spaidăr, și face parte dintr-o reţea interlopă ce alimentează cu piaţa sexului din Elveţia şi Austria.

Deşi din reconstituirea împrejurărilor care au dus la agresarea medicului a rezultat că vinovăția îi aparține interlopului, care, de altfel, a şi fost amendat de poliţişti, pe numele fiind deschis un dosar penal, reacţia la postarea medicului a fost de-a dreptul stupefiantă – majoritatea comentatorilor apărând violența interlopului şi jignindu-l, uneori în termeni incalificabili, pe medic.

Postarea medicului gălățean a devenit locul de desfășurare a unui proces public îndreptat împotriva medicilor din România, justificând agresiunea împotriva acestora.

Loading...

Dezamăgit de reacţia provocată de postarea sa, dr Botezatu a şters clipul şi a comentat situația într-un mesaj care ar trebui să ne pună pe gânduri.

”Cu tristeţe am constatat un fapt pe care doresc să vi-l împărtăşesc. Nu mai suntem o societate normală, nu ne vom mai face bine niciodată.

Ţara asta se transformă încet-încet într-un pustiu intelectual, într-o hazna în care numărul analfabeţilor, agramaţilor, golanilor, curvelor, violatorilor, traficanţilor de droguri şi carne vie, tâlharilor şi hoţilor cu sau fără gulere albe, a sfertodocţilor şi a pegrei nu numai că nu scade ci creşte în proporţie geometrică! Am decis să închid postarea clipului agresiunii a cărei victima am fost.

Vă rog să mă credeţi că m-am îngrozit de comentariile primite. Din peste 2.000 de comentarii cel puţin 2/3 conţin acuzaţii la adresa medicilor! Ar fi fost şi pentru voi interesant să vedeţi cum suntem priviţi şi ce ni se doreşte – puşcărie, mutilare, moarte.

România mai este o ţara normală? Merităm să fim în Europa, o societate normală, educată? Dacă ar fi fost o proporţie de 10-15% de asemenea postări aş fi înţeles.

Dar peste 75%?!? Am realizat prăpastia care se cască între slujitorii unei profesii şi restul populaţiei – o populaţie îndobitocită, manipulată de politicieni şi de mass-media incultă, dornică de senzaţii tari şi sânge (şi ce poate fi mai atractiv pentru vulgul decerebrat decât sângele de medic?).

Ar fi fost şi pentru voi o lecţie: amară dar absolut necesară! Să nu vă mai faceţi iluzii că situaţia se va remedia.

Această stare de lucruri realizată în 30 ani nu se poate remedia decât în alte zeci de ani şi doar de către o societate dispusă să facă nişte eforturi supraomeneşti pentru a recâştiga respectul, nu numai al doctorilor ci şi a altor minţi luminate.

O societate educată se realizează într-un timp mult mai lung decat distrugerea ei. Şi nu ştiu câţi mai au puterea să lupte pentru asta, nu ştiu câţi din cei care vin vor mai rămâne în ţară”, a scris medicul Costache Botezatu pe pagina sa de Facebook.

Loading...