O cină mai bună n-am gătit de mult – Pulpe de pui cu cartofi, la cuptor

Loading...

O cină mai bună n-am gătit de mult – Pulpe de pui cu cartofi, la cuptor – Pentru această rețetă, aveți nevoie ded următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • pulpe de pui superioare
  • 20 ciuperci
  • varză de Bruxelles
  • 2 cepe
  • 14 cartofi
  • sare, piper, cimbru, ulei

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui cuțit, curățăm cartofii. Jumătate îi tăiem rondele, iar cealaltă jumătate, cubulețe.

Loading...

2. Într-o tavă de copt tapetată cu ulei, adăugăm cartofii tăiați rondele.

3. Într-un bol separat, adăugăm varza și ciupercile tăiate rondele. Adăugăm cartofii tăiați cubulețe și ceapa semi rondele. Amestecăm totul foarte bine.

4. Adăugăm sare, piper, cimbru, ulei și amestecăm până la omogenizare. Peste stratul de cartofi din tavă, turnăm uniform amestecul obținut.

5. Pulpele de pui le condimenăm după bunul plac, pe urmă le adăugăm peste stratul de legume.

6. Acoperim tava cu o folie de aluminiu. Coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 30-40 de minute. După acest interval de timp, scoatem folia de aluminiu și coacem încă 10 minute.

Să aveți poftă!

Încearcă și… Carne la cuptor în stil georgian – Moale și suculentă de te lingi pe degete

Vă propunem să încercați această rețetă georgiană. Datorită marinadei cu puțin suc de lămâie, carnea iese moale și suculentă. Ierburile proaspete și condimentele îi conferă o aromă deosebită, iar mierea… o notă dulce plăcută!

Vă recomandăm să utilizați hamei-suneli, dar puteți alege orice alte condimente vă sunt pe plac.

Ingrediente:

  • 1 kg de carne (de porc sau vită)
  • 2 linguri de miere
  • 0,5 lămâie
  • 1 lingură de smântână
  • condimente și ierburi: mărar, patrunjel, coriandru, rozmarin, busuioc
  • sare, după gust
  • piper negru (măcinat), după gust

Mod de preparare:

Tăiați carnea în bucăți medii, tăiați verdeața și stoarceți sucul din lămâie.

Amestecați ingredientele pregătite, adăugați mierea, condimentele și sarea. Păstrați marinada la rece timp de 2-3 ore.

După ce carnea a fost marinată, amestecați-o cu smântână și puneți-o pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Trimiteți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 45-60 de minute.

Timpul de coacere depinde de tipul cărnii pentru care ați optat, dar și de mărimea bucăților…

Merge foarte bine cu salată din legume…

Poftă bună!

Loading...