Ingrediente:
6-7 lipii
cca 350 gr carne tocata
1 ceapa medie
3 oua
2-3 catei de usturoi
200 gr cascaval dat pe razatoare
smantana / maioneza
Citeste si Dupa ce am mancat o felie din aceasta pizza, mi-am scris reteta in caietul cu retete, ca sa nu o pierd. V-o recomand
Mod de preparare:
Amesteca ceapa tocata marunt cu usturoiul si cu carnea. Adauga, potriveste de sare si piper si amesteca foarte bine compozitia. Desfa lipiile si pune pe ele compozitia, distribuind-o uniform.
Dupa cateva minute ruleaza fiecare lipie si pune-o intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt. Stropeste-le cu maioneza sau smantana din belsug si presara piper si sare.
Baga tava in cuptorul pentru aproximativ o jumatate de ora. Cu cateva minute inainte de final presara cascaval peste rulouri.
Citeste si reteta de cotlet de porc in sos de usturoi
Ti-e pofta de o friptura apetisanta? Incearca reteta cotletelor de porc in sos de usturoi.
Ingrediente:
50 g miere
zeama de la 1 lamaie
2-3 catei de usturoi, pisati
2 lingurite sos de soia
4 cotlete de porc
2-3 linguri ulei
patrunjel tocat, dupa gust
sare
piper
Citeste si Am mancat ieri pentru prima data asa ceva si m-a cucerit total reteta – Snitele de varza
Mod de preparare – Cotlete de porc in sos de usturoi:
Amesteci mierea cu zeama de lamaie, usturoiul si sosul de soia. Rumenesti cotletele de porc intr-o tigaie, in putin ulei incins, 3-4 minute pe fiecare parte. Adaugi sosul si mai tii tigaia pe foc 4-5 minute, pana incepe sa clocoteasca usor si sa se ingroase. Servesti friptura cu patrunjel.