Poliția Română, de râsul curcilor! Au amendat un om mort de 7 ani pentru ceva nemaivăzut. Uite ce le-a făcut mortul din Brăila agenților de poliție, așa ceva se întâmplă doar la noi!

Loading...

Un bărbat din Brăila a avut șocul vieții în momentul în care s-a trezit în cutia poștală cu un proces verbal unic în lume.

Spre surprinderea lui, a aflat faptul că tatăl său, decedat la data de 6 august 2011, a fost amendat cu 500 de lei de către Poliția Locală.

Acesta și-ar fi scos mașina la vânzare într-un loc neamenajat pentru acest scop.

„Tănase Petrache (…) la data de 20.02.2018, ora 16, în mun. Brăila, pe strada Siretului, în dreptul blocului (…), în calitate de proprietar, avea pus la vânzare auto marca Daewoo Cielo cu număr de înmatriculare (…) pe domeniul public aparţinând municipiului Brăila, în alte locuri decât cele special amenajate în acest sens”, scrie în procesul verbal de constatare, formulat de reprezentantul Poliției Locale.

Ceea ce este și mai amuzant este că polițistul a menționat în procesul verbal și faptul că proprietarul „nu este de faţă la întocmirea procesului verbal”.

Loading...

„Cât de incult poţi să fii…de fapt numai unii din Poliţia Locală Brăila pot face aşa ceva…să dai o amendă unei persoane decedate de aproape 7 ani fără să faci un minim de verificări??? (…)

Dă-ţi demisia băiatule (n.r. cu referire la la agentul constatator) că iei o căruţă de bani degeaba!”, a scris fiul bărbatului amendat pe Facebook. El a povestit pentru presa locală cum i-a împrumutat mașina unui prieten, în urmă cu aproximativ două luni. Acesta ar fi parcat mașina în fața blocului unde locuiește, potrivit digi24.ro.

Drept urmare, polițistul a greșit și cu privire la faptul că mașina ar fi fost scoasă la vânzare, însă, bomboana de pe colivă este că pentru anularea amenzii, brăileanul trebuie să deschidă proces în instanță!

„Trebuie să merg în instanţă, totul pe timpul şi banii mei, ca să anulez procesul verbal de constatare, pentru că mi-a fost adus la cunoştinţă şi nu poate fi anulat de organul constatator. Asta, din cauza incompetenţei unuia care nu a făcut o verificare de 30 secunde. Poţi să dai amendă unei persoane decedate???

Nu! Făcea o minimă verificare şi aflau ce şi cum. Lasă să fie amenzi la număr!”, a mai spus bărbatul.

Contactați de jurnaliștii locali, reprezentanții poliției din Brăila au recunoscut greșeala și au precizat, în plus, că dispecerul de serviciu nu a văzut mențiunea „decedat”, în dreptul numelui bărbatului amendat.

În concluzie, bărbatul cu tatăl amendat va plăti probabil amenda aceasta absurdă pentru a scăpa de costurile de judecată, care vor fi cu siguranță mai mari decât suma de 500 de lei.

Sursa: digi24.ro

Loading...