Prăjitură cu brânză și afine – Cu siguranță o să repeți această rețetă

Loading...

Prăjitură cu brânză și afine – Cu siguranță o să repeți această rețetă – Pentru a pregăti desertul, ai nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare

  • 800 g brânză de vaci
  • 400 g iaurt
  • 10 linguri zahăr
  • 6 linguri griș
  • 6 linguri făină
  • 200 g afine
  • 4 ouă
  • zahăr pudră
  • 1 linguriță praf de copt

Mod de preparare:

1. Pentru început, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul și amestecăm foarte bine.

2. Adăugăm iaurtul și brânza și amestecăm până la omogenizare.

Loading...

3. Treptat, adăugăm grișul și amestecăm bine. Într-un bol, amestecăm făina cu praful de copt, pe urmă o adăugăm în compoziție. Amestecăm până obținem un aluat moale și omogen.

4. Adăugăm afinele și amestecăm bine.

5. Turnăm aluatul obținut într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute. La final, decorăm cu zahăr pudră.

Să o savurați cu drag – Poftă bună!

Încearcă și… Tartă pufoasă cu brânză

Pur și simplu amestecați ingredientele într-un vas și puneți la cuptor – Se gătește ușor și este delicată, pufoasă!

Ingrediente:

  • 2 pahare de făină de grâu
  • 1-2 pahare de zahăr
  • 4 linguri de smântână
  • 4 ouă
  • 400 g brânză
  • 100 g unt
  • o linguriță bicarbonat de sodiu
  • un sfert de linguriță de sare
  • nuci, stafide, fructe uscate (opțional)

Cum se prepară?

Amestecați ouăle cu zaărul. Amestecați bine, până când zahărul se dizolvă complet.

Adăugați smântână, brânză de vaci, untul, bicarbonatul de sodiu și sarea.

Amestecați bine totul, apoi folosiți blenderul pentru a omogeniza bine compoziția.

Adăugați făina și amestecați în continuare. Dacă doriți, puteți adăuga și fructe uscate, stafide sau nuci.

Turnați aluatul în forma în care coaceți, tapetată cu hârtie pentru copt. Puneți tarta în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 30 minute.

Când este gata, lăsați tarta să se răcească în formă, apoi sub un prosop. Decorați cu zahăr pudră.

Poftă bună!

Loading...