Prăjitură deliciu din brânză dulce și griș – Crește de 2 ori la cuptor, este pufoasă și aromată – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
1 kg brânză de vaci
4 ouă
200 g zahăr
2 linguri amidon
1 lingură griș
1 lingură suc de lămâie
1 ciocolată
vanilie
stafide
Mod de preparare:
1. Pentru început, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul și amestecăm foarte bine. Adăugăm sucul de lămâie și mixăm.
2. Adăugăm grișul și amidonul. Amestecăm, pe urmă adăugăm stafidele și vanilia. Amestecăm până obținem un aluat omogen și fin.
3. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem budinca la temperatura de 200 de grade, timp de 40 de minute.
4. După ce s-a răcit, o decorăm cu zahăr pudră și glazură de ciocolată.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Încearcă și… Prăjitură cu aluat pandișpan și cremă de brânză dulce
Fină, delicată, aromată – Pentru această rețetă, ai nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat
120 grame făină
4 ouă
120 grame zahăr
un sfert de linguriță zahăr vanilat
o linguriță praf de copt
puțină sare
pudră de cacao pentru decor
Ingrediente pentru cremă
200 grame brânză de vaci (9-15% grăsime)
100-120 grame zahăr
250 ml frișcă pentru gătit (33% grăsime)
un sfert de linguriță zahăr vanilat
Cum se prepară?
Într-un bol adânc, bateți ouăle cu ajutorul unui mixer și adăugați treptat zahărul.
Într-un recipient separat, se cerne făina împreună cu praful de copt, zahărul vanilat și sarea.
Treptat se adaugă și amestecul de făină în amestecul de ouă bătute cu zahăr. Amestecați bine, până la omogenizare.
Se pune hârtie pentru copt în forma în care coaceți. Tapetați cu puțin unt.
Se toarnă aluatul în formă și se coace timp de 10 minute, la temperatura de 200 grade Celsius…
Pentru cremă
Se amestecă brânza cu zahărul obișnuit și cu zahărul vanilat, cu ajutorul unui blender.
Mărunțiți la blender până când obțineți un amestec suficient de omogen…
Se răcește frișca și se bate bine cu mixerul, apoi se adaugă în amestecul cu brânză.
Pentru asamblarea prăjiturii
Se răcește pandișpanul și se taie în 2 blaturi.
Se pune un blat pe farfurie, se unge cu 2/3 din cremă și se acoperă cu celălalt blat. Tapetați și acest blat cu cremă, din abundență…
Se decorează cu pudră de cacao și se pune la frigider pentru cel puțin 2 ore… și mai bine ar fi pentru o noapte…
A doua zi se feliază și se servește.
Este genială! Sigur să vă placă mult…
Să o savurați cu drag! Poftă bună!