Prăjitură simplă cu pere, pur și simplu adorabilă – Noi o facem săptămânal

Loading...

Ingrediente:

  • 250 g unt
  • 220 g făină
  • 150 g zahăr
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 15 g zahar vanilat
  • 70 ml smântână
  • 1 linguriță praf de copt
  • 3 albușuri de ou
  • 500 g pere
  • 1 linguriță suc de lămâie

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem smântâna. Adăugăm 100 de grame de unt, 170 de grame de făină și praful de copt. Amestecăm bine până la omogenizare.

2. Lăsăm aluatul la frigider 30 de minute. După acest interval de timp, întindem aluatul într-o tavă de copt înaltă.

Loading...

3. Într-un vas, amestecăm untul rămas cu zahăr. Punem vasul pe foc, adăugăm 50 de grame de făina și amestecăm bine, pe urmă turnăm compoziția în tava de copt.

4. Adăugăm perele tăiate cubulețe.

5. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 25 de minute.

6. Pentru sufleu, batem albușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul pudră și mixăm până obținem o spumă tare ce își păstrează forma.

7. Scoatem prăjitura din cuptor, o tapetăm cu spuma de albușuri și coacem încă 15 minute la aceeași temperatură.

Loading...