Reteta de hremzle – chiftelute de cartofi, facute dupa o reteta evreiasca

Loading...

Ingrediente:

8 cartofi potriviti (de preferat, cei fainosi cu coaja alba)

2 oua

1 lingura de faina

1 lingura de apa

Loading...

sare

piper

ulei

Mod de preparare:

Cartofii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea cu gauri mici. Scurgem zeama lasata de cartofi (nu ii stoarceti in mana). Adaugam ouale, sare si piper, faina si o lingura de apa minerala. Pentru prajit folosim o tigaie groasa de preferat de fonta.

Daca nu aveti puteti folosi orice o tigaie antiaderenta. Punem putin ulei in tigaie, lasam sa se incinga la foc potrivit si apoi luam din compozitia de cartofi cu o lingura de inox , punem in tigaie cat incape intr-o lingura si intindem usor compozitia in toate partile formand niste placintele.

Puteti sa le faceti cat de mari doriti, soacra spunea ca asta este semnd de bunastare, cu cat sunt mai mari cu atat gazda este mai avuta. Eu am preferat sa le fac potrivit de mari.

Lasam sa se rumeneasca chiftelele pe o parte cateva secunde apoi le intoarcem si pe partea cealalta. Le scoatem pe un servet absorbant si le lasam sa se raceasca putin apoi le servim.

Hremzlele se pot face si de post daca nu folosim oua in compozitie, asta deja fiind o varianta adaptata a retetei originale.

Sunt delicioase si se pot servi ca atare, dar si ca garnitura.

Loading...