Reteta manastireasca – Sarmale de post – De cand am descoperit reteta, numai asa le prepar

Loading...

Ingrediente (pentru 4 portii):

1 kg varza murata

6 linguri de orez

3 linguri de arpacas

80 gr miez de nuca

Loading...

o radacina de telina

2 morcovi mici, o ceapa mare

80 ml de ulei

sare, piper, cimbru – dupa gust

Mod de preparare:

Varza se lasa in apa rece, la desarat, apoi se clateste, se aleg foile netede, intregi, de marimea dorita si se pun deoparte.

Ceapa se curata si se toaca, telina si morcovul se dau prin razatoare, iar nuca prin masina de tocat fina. Arpacasul se lasa o ora la inmuiat inainte de preparare.

Se amesteca toate ingredientele, se calesc cateva minute in jumatate din cantitatea de ulei si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa apoi sa se raceasca si se umplu sarmalele in foile de vita alese.

Sarmalutele se aseaza in vas, dupa care se toarna deasupra restul de ulei si apa, pana se acopera. Se fierb pana se patrunde varza.

Loading...