Cand nu mai stii ce sa gatesti de post, aceasta reteta simpla de ghiveci de legume te va scoate din impas. Simplz si rapid de preparat, ghiveciul este plin de savoare.
Ingrediente:
3 cepe
4 cartofi
4 morcovi
3 dovlecei
2 vinete
1 conopida
5 rosii moi
5-6 catei de usturoi
4 ciuperci feliate
3 linguri ulei
sare
piper
patrunjel
Mod de preparare:
Cureti legumele si le tai rondele, iar ceapa solzisori. Tai usturoiul marunt. Vinetele si dovleceii ii speli bine, apoi ii faci tot rondele. Conopida o rupi buchetele.
Dai rosiile prin razatoare. Torni uleiul intr-o cratita si asezi toate legumele, dai cu sare si piper, amesteci usor si le dai la cuptorul incins. Nu este nevoie de apa pentru ca-si vor lasa ele lichid. Din cand in cand, scoti oala si o misti stanga, dreapta.
Nu amesteci cu lingura, sa nu rupi legumele.
Cand intra cu usurinta furculita in ele, le scoti si presari patrunjelul.