Uite asa se face tocanita de legume cu carne de porc

Loading...

Ingrediente:

600-700 g carne de porc (pulpa)

2-3 cepe

3-4 catei de usturoi

3-4 rosii

Loading...

3 ardei grasi

1 gogosar

3-4 linguri ulei

2 lingurite pasta de rosii

boia de ardei

sare

piper

marar

Mod de preparare:

1. Se spala carnea, se taie cubulete si se caleste intr-o tigaie cu ulei. Se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt, jumatate lingurita de sare si putin piper. Se amesteca pana se caleste ceapa, doar pana devine lucioasa si aurie. Se stinge cu 2 polonice de apa calda si se lasa sa fiarba inabusit, amestecand din cand in cand, sa nu se prinda de tigaie.

2. Intre timp, se curata si se spala ardeiul gras si gogosarul, iar rosiile se curata de coaja si se taie cubulete.

3. Cand carnea este bine fiarta, se rastoarna cu tot cu sos intr-o cratita cu fundul mai gros. Se adauga ardeiul gras si gogosarul taiate rondele, rosiile si pasta de rosii diluata in jumatate pahar de apa. Se amesteca usor si se lasa sa fiarba la foc mic, pana se leaga sosul. Se potriveste la gust cu sare, piper si boia de ardei.

4. Se aromeaza cu marar si se serveste fierbinte cu salate de sezon si ardei iute.

Loading...