Un tort foarte simplu fără coacere. Îl poți face oriunde

Loading...

INGREDIENTE

300 ml smantana pentru frisca

400 g lapte condensat (o conserva)

100 ml suc de lamaie proaspat stors

un pachet piscoturi de sampanie

Loading...

esenta vanilie

un pahar lapte

INGREDIENTE PENTRU ORNAT

coaja unei lamai

MOD DE PREPARARE:

Bate smantana pentru frisca pana cand incepe sa se intareasca. Adauga laptele condensat, sucul de lamaie, vanilia si amesteca pana la omogenizare.

Inmoaie fiecare piscot in parte in lapte pentru 1-2 secunde, apoi asaza-le intr-o tava ingusta, tapetata cu hartie de copt. Toarna 1/3 din crema de lamaie, apoi continua alternand piscoturile cu crema de inca 1-2 ori. Ultimul strat, cel de deasupra, trebuie sa fie de crema.

Orneaza prajitura cu coaja de lamaie si da-o la frigider pentru minim 2-3 ore inainte de servire.

Loading...