Universitatea Craiova – U Cluj 2-2 » „Remontada” spectaculoasă și viitorul lui Petev pe banca oltenilor pare tot mai improbabil

Loading...

Universitatea Craiova și U Cluj au remizat, scor 2-2, în runda cu numărul 25 din Superligă. Într-un meci cu două intervenții suspecte ale clujenilor, oltenii credeau că și-au asigurat victoria și toate punctele încă din prima repriză. Doar că introducerea lui Vali Gheorghe a dat peste cap toate planurile: a marcat și-a scos un penalty, iar meciul s-a terminat egal.

Chiar dacă Alex Mitriță a fost suspendat, Andrei Ivan n-a prins nici acum echipa de start! Să ne amintim că toată lumea susținea că Andrei e scos din echipă de Alex. Ei, iată că abia acum ne dăm seama că, de fapt, e altceva. Vom afla la un moment dat care sunt adevăratele motive.

Dar lipsa celor doi a fost spulberată rapid. Asta după ce Vătăjelu, fost la Universitatea, devenit acum ardelean, în loc să dea în minge, i-a „rupt” piciorul lui Markovici, care a căzut secerat în careu.

Un penalty făcut cadou!

Aproape de fază, „centralul” Radu Petrescu a fluierat din prima eroarea imensă și a dictat lovitură de la 11 metri.

Lyes Houri (11) a bătut fără niciun stres, a deschis scorul în Bănie, făcându-l pe bulgarul Ivaylo Petev să aplaude de fericire. Asta după ce etapa trecută a câștigat cu noroc. Nu uităm cum Istvan Kovacs a distrus meciul cu Sepsi și a avut cinci erori pro-Craiova!

Și încă unul, tot cadou…

Loading...

Oltenii nu s-au mulțumit cu puțin și au continuat atacul. Căpățînă a bătut un corner, Gorcea a ieșit ca la „județeană” fără nicio treabă cu mingea, dar au scăpat datorită lui Baiaram. În loc să facă 2-0 și să aducă liniștea, a trimis cu capul pe lângă cu toată poarta goală (12).

Chiar dacă clujenii au avut posesia, nu i-a ajutat cu nimic. Craiova a avut cinci șuturi pe poartă, zero în dreptul „studenților”. Situația fiind la fel și la capitolul cornere, 6-0. Din corner a venit și golul doi.

Houri a bătut, mingea a fost ștearsă ușor de Markovic, deviată prost de Masoero, apoi Roger, în loc să dea în minge, i-a luat piciorul lui Baiaram, iar arbitrul a arătat din nou penalty. Copy-paste la primul gol. A bătut Căpățînă (45), a făcut 2-0 și s-a intrat la vestiare.

Vali Gheorghe, omul reprizei

Ioan Ovidiu Sabău a făcut patru schimbări la pauză, iar după doar 17 de secunde de la reluare, Vali Gheorghe (46) a redus din handicap. Combinație minunată de șapte pase, în care Daniel Popa a avut meritul pasei decisive. 2-1!

Cu Craiova rămasă la vestiare, același V. Gheorghe putea să producă șocul și să egaleze la doi, în două minute. După un corner, Gheorghe a tras de pe linia de 16 metri, dar Lazar a intervenit miraculos și-a boxat mingea pe care scria 2-2.

Până la urmă s-a făcut 2-2 după un nou penalty, pe care Radu Petrescu nu l-a văzut pe teren. Atenționat de Rareș Vidican, din VAR, „centralul” a revăzut faza în care Vali Gheorghe a fost faultat de Bancu și a dictat 11 metri. Bătut de Nistor (64).

Ocazia lui Bancu (68) a fost cam ultima importantă a meciului și totul s-a terminat. Petev începe iar să tremure, cu teama sabiei deasupra capului, în timp ce clujenii speră la play-off, dar mai e mult până departe.

Clasamentul Superligii, actualizat după Universitatea Craiova – U Cluj

Notele GSP, după Universitatea Craiova – U Cluj 2-2

  • Universitatea Craiova: David Lazar 6 – Ştefan Vlădoiu 6 (66 Andrei Ivan 4), Gjoko Zajkov 6, Denil Maldonado 5, Nicuşor Bancu 4 – Alexandru Mateiu 5 (86 Zvonimir Kozulj) – Mihai Căpăţînă 6, Alexandru Creţu 6, Lyes Houri 6 (66 Anzor Mekvabishvili 5), Ştefan Baiaram 6 (86 Marian Danciu) – Jovan Markovic 6 (58 Elvir Koljic 5). Antrenor: Ivaylo Petev – 5.
  • Universitatea Cluj: Andrei Gorcea 7 – Bogdan Vătăjelu 3 (46 Federico Anselmo 6), Andrei Piţian 4 (46 Bogdan Simion 6), Lucas Masoero 5, Bogdan Mitrea 5, Roger Rodrigues 4 (46 Valentin Gheorghe 8) – Ştefan Pănoiu 5 (46 Alin Chinteş 6), Ovidiu Bic 5, Alexandru Chipciu 5 – Dan Nistor 6 – Daniel Popa 6 (77 Kevin Doukoure). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău – 6.
  • Arbitru Radu Petrescu – 5. Asistenți: Mircea Grigoriu – 5, Radu Ghinguleac – 7(toți din București)

FINAL. Universitatea Craiova – U Cluj 2-2

Sursa:www.gsp.ro

Loading...